dissabte, 18 de novembre del 2017

Sumant metres de desnivell a Portè- Puymorens.


Recorregut marcat amb el rellotge Suunto Traverse.


"Per ser la primera sortida de la temporada a 11 de Novembre i amb el mal temps al Pirineu, la cosa no pot començar millor, a veure si continua nevant i no hem de parar d'aquí a uns dies".

Amb aquestes paraules vaig acabar l'última piulada la setmana passada, ara ja us puc assegurar que si no neva en uns dies, sí que haurem de parar, com a mínim a la zona on ens movem, poder hem d'anar més cap a l'Occidental.
El divendres a la nit vàrem celebrar la festa d'aniversari de la Teresa amb tota la seva família i els seus amics, la Irene i jo vam assistir convidats pel David. El regal va ser: l'arva, la pala i la sonda, material de seguretat per les allaus.
Tot i acabar tard, abans de les 7 del matí ja estem camí del Pirineu, marxem cap a Porté amb l'incògnita de què podrem fer, aquest anticicló ens està matant la neu, també aprofitarem a la tarda per fer pràctiques d'arva.
Arribem a l'estació de Porté- Puymorens i ja podem veure la fossa de neu en una setmana, de moment pujarem fins a la part superior de l'estació i després ja veurem.
Sortim de l'aparcament superior de l'estació (1850 mts.) i pugem per la pista de La Vignole fins a arribar al telecadira de La Mine (2090 mts.) on continuem un tram més per la pista fins que veiem unes traces a la dreta que seguim i així no hem de passar per la pista, aquesta part està força innivada i la traça molt ben marcada, a l'arribar a la part superior d'aquest llom podem veure que la continuació cap al Pic de la Mine (2683 mts.) no és una bona alternativa avui per la manca de neu a les parts superiors, continuem i arribem a la part superior del telecadira de La Mine (2410 mts.), traiem pells i iniciem la baixada fins a l'inici del telecadira (2090 mts.) on tornem a posar pells i realitzem la segona pujada del dia fins al mateix lloc.
Ara iniciem els 600 metres de desnivell fins a l'aparcament amb bona neu però una mica justa, on has d'estar atén per no menjar-te cap rascada a la part inferior dels esquís,uiiiiiiiiii.
Després de deixar els esquís al cotxe, busquem un lloc amb neu i arbres per fer pràctiques amb el nou arva i pala de la Teresa, el resultat és molt positiu, per què és un arva molt fàcil de fer servir i molt intuïtiu.
A veure si neva (de moment no es veu cap pertorbació a la vista), si no la pròxima setmana igual hem de marxar al Pirineu Occidental.



Desnivell: 910 mts.

Recorregut: 12,03 Km.

Horari: 4h, 2m.




Divendres a la nit, festa d'aniversari de la Teresa.


Amb la Teresa, la Irene i al David a la festa d'aniversari.


Regals de tots els amics de la Teresa pel seu aniversari.


Iniciant la sortida a Porté- Puymorens.


Per aquesta zona del Pirineu l'únic lloc que pots foquejar sense ratllar són les pistes.


Tot i fer una mica de vent el dia és esplèndid.


Cims francesos situats davant nostre.



Al fons, la Coma d'En Garcia totalment pelada de neu.


Deixem les pistes i pugem per un tram força innivat.


Bona traça, ens hem ajuntat molts esquiadors de muntanya a la zona.


Girs amb inclinació.


Al fons, la cara nord del Pic Baiette.


A la dreta el Pic de la Mine, totalment pelat a la part superior.


Petita parada a la pujada.


Aquí ja estem efectuant la segona pujada del dia.


Bona neu de pujada, a veure si neva més..................


Baixada amb bona neu, encara que una mica justa.


Al fons el Pic de la Mine.


Bona posició Teresa.


Part final del descens.


A la tarda després de l'activitat, realitzem pràctiques d'arva.


La fletxa l'indica la correcta direcció, ja quasi troba l'arva amagat.

1 comentari:

Teresa ha dit...

Aquesta sortida quedarà en el record per l'estrena en practiques, del nou material de seguretat.

Moltes gràcies pel teu assessorament.

TT