dissabte, 15 d’abril del 2017

Auskjeret (1203 mts.)



Avui com a últim dia d'activitat a Noruega el grup es divideix amb dos equips, el Xavi, la Rosa, el David i el Jordi marxen a investigar una nova zona. La Carme i jo volem fer un dels cims més clàssic de la zona (si no el que més), el Auskjeret (1203 mts.). Per arribar a aquest cim des de Stranda hem d'agafar la carretera 60 direcció a Alesund, quan portem uns 20 kilòmetres a mà dreta hi ha una desviació a Skiarena Fjellseter
Continuem per la carretera que transita per sobre de l'estany per després passar a ser una pista amb molt bon estat, arribem a un aparcament a mà esquerra des d'on ja es pot veure el cim. Ens preparem i sortim de l'aparcament (330 mts.), l'Anna i la Irene s'emporten el cotxe i van a visitar una casa on l'especialitat es fumà el salmó, nosaltres caminem 5 minuts i ja calcem esquís, aquí al contrari que els altres dies la neu esta bastant dura això és per què els dies anteriors ha passat força gent i durant el dia ha fet calor, totes les traces han quedat ben marcades i al fer fred a la nit queda un paisatge força irregular i de no massa bon esquiar.
La pujada és molt constant tota l'estona, arribem a un replà sota mateix de l'última pala cimera, tothom puja per la dreta però nosaltres ho veiem millor per l'esquerra, ens hi fiquem i fent unes llaçades llargues aprofitant tota l'amplada de la pala arribem al cim de l'Auskejeret (1203 mts.).
Hi ha una vista espectacular, tot i que el dia es comença a tapar, després de fer totes les fotos del cim, iniciem el descens. La primera part amb una neu amb bones condicions i a mesura que anem baixant la neu cada cop més dura (no ha transformat) fins a arribar a 5 minuts del cotxe on ja ens esperen l'Anna i la Irene.
Aprofitarem per tornar a dinar on ja ho havíem fet uns dies abans.
El resultat final és molt positiu amb molt bona neu en general, dels 7 dies d'activitat hem pogut fer 6 i la convivència amb tot el grup ha estat força bé.
Hi tornarem..................................



Desnivell:  925 mts.

Recorregut: 9,65 Km.

Horari: 3h, 39m.  





Des de l'aparcament (330 mts.) podem veure el cim del Auskjeret (1203 mts.)


Auskjeret (1203 mts.)


La Carme amb l'estany Nyasaetervalnet al fons.


La neu avui està bastant dura i en un petit tram faran falta ganivetes.


A poc a poc anem guanyant metres.


L'estany Nyasaetervalnet.


Petita parada per abrigar-se, el vent es deixa notar.


Uns metres més amunt hem de posar ganivetes.


Franqueig ascendent.


El poble que es veu a l'altra part del fiord és Gausneset.


Pic d'Auskjeret (1203 mts.)


Des del cim, vistes cap al fiord.


Vistes impressionants des del mateix cim.


Cap aquesta zona estan el Xavi i companyia.


Fita gegant al cim del Auskjeret (1203 mts.)


El dia es comença a tapar lentament.


A punt d'iniciar el descens.


Amb la Carme a l'aparcament (330 mts.) on ens esperen l'Anna i la Irene.

1 comentari:

Carme S ha dit...

Dons SÍ, segur que tornarem a aquest preciós país on les muntanyes nevades surten del mar, la gent és amable, el salmó fresc està boníssim ...

Gràcies per la feina feta als organitzadors i a tot el grupet per fer tot tan fàcil.

Carme i Tomasa