diumenge, 5 de febrer del 2017

Cap de les Costes de l'Huguet (2210 mts.), estreno del nou equip d'esquí de muntanya.


 Itinerari de pujada: Color Lila.
          Itinerari de baixada: Color Taronja. 


Dissabte a la tarda després de recollir a la Irene viatgem fins al poble de Saint Jean de Aigues Vives, a la comarca francesa de l'Ariège per intentar el diumenge el Pic de Saint Barthelemy (2348 mts.). Avui al matí el panorama era desolador, a cotes baixes pluja i més pluja, veient que avui no podem fer res decidim anar fins al poble de Quillan i pujar per la zona de Puigvalador, Formigueres, etc.
A mesura que anem pujant i passem la cota de 700 metres l'aigua es transforma amb neu i circular per aquestes carreteres sense que passi cap màquina llevaneus es converteix en una odissea, molts cotxes parats al lateral posant cadenes, nosaltres gràcies al neumàtics All Season i la tracció integral podem continuar sense problemes. Al passar per les estacions de Puigvalador, Formigueres, Les Angles, etc. el temps continua molt dolent, a part de la neu que està caient fa molt vent.
Al final fins a arribar a la zona francesa de Puigmal el temps no millora, al ser diumenge no vull pujar a la zona de Puigmal i continuem fins a arribar a l'aparcament dels Alabaus a La Molina.
Surto de l'aparcament (1820 mts.) per provar el nou material, el dia no està massa bé i l'estació està tancada, a causa de les males condicions meteorològiques. Pujo per la pista totalment buida, la neu està molt humida, al arribar a la part superior del telecadira continuo direcció al Puigllançada (2409 mts.) però en un moment comença a nevar i s'aixeca un torb molt fort, disminueix la visibilitat i és just el moment que decideixo girar cua, trec pells, ajusto botes i cap a baix com puc, a mesura que vaig baixant millora una mica la visibilitat i puc arribar sense problemes al cotxe.
De moment tot i que ha estat molt poc tram, molt content de l'estreno del nou material, a veure si  el proper cap de setmana el temps ens deixa per fi gaudir d'un bon dia d'esquí de muntanya.


Desnivell:  435 mts.

Recorregut: 4,85 Km.

Horari: 1h, 28 m.





El dissabte a la tarda a Saint Jean de Aigues Vives al peu del Pic de St. Barthelemy (2348 mts.)


Les noves botes  Scarpa F-1.


Els nous esquís Völkl Inuk.


        Amb el nou equip a punt de sortir a provar, tot i que el dia no era el millor, però les ganes......


Per un moment el dia s'aixecat i ens deixa aquesta imatge ben blanca del Prepirineu.


Els núvols segueixen amenaçant.


Neu continua per fer les 4 Estacions.


L'estació està tancada per les males condicions climàtiques.


Al fons es pot veure el Puigllançada (2409 mts.)


El temps empitjora per minuts, moment que aprofito per iniciar el descens amb molt poca visibilitat.

1 comentari:

Unknown ha dit...

Esperem que aquest cap de setmana puguis gaudir realment de l'estrena de l'equip, que guapo (l'equip)!!!!!!

Quina sort teniu de portar els pneumàtics All Season i la tracció integral i tornar a casa sense problemes....................
TT