dissabte, 12 de març del 2016

Puig del Pla Bernat (2436 mts.) des de Puigvalador.



Aquesta setmana veient el vent que va fer la setmana passada i la poca neu que hi havia a les parts altes del Pic de la Mine marxem al Capcir on no ha bufat tant i la neu ha estat més generosa com així he pogut experimentar.
Pugem amb la Marta i la Irene, al mateix temps que jo faig el cim, la Marta esquiarà en pista, quan baixi m'apuntaré amb ella.
Surto de l'aparcament de l'estació de Puigvalador (1678 mts.) i pujo per la pista de Les Marmottes, aquesta hora del matí encara no baixa quasi ningú per les pistes. Al arribar al teleesquí del Bosc Nègre segueixo uns metres i just al arribar a una corba de dretes segueixo recta pel mig del torrent, després de fer uns quants girs surto al costat del teleesquí de Ginèvre. Segueixo direcció sud fins a arribar al llom que va des del Serrat del Bosc Nègre fins al Serrat de la Llisa Cremada. Estic a 2130 mts. sense treure pells inicio una petita baixada en tendència a la dreta per continuar franquejant fins a situar-me davant de les dues pales que et porten a la part superior del cim, fa uns anys amb el Xavi vàrem agafar la de la dreta, amb una part final molt inclinada.
Avui hi ha força neu i la muntanya està força carregada per tant aquest any agafo la de l'esquerra, hi han més arbres i sempre estarà més protegida de les allaus.
Vaig obrint una bona traça, ja que fa dies que per aquí no passa ningú, al arribar a la cota 2220 he superat la part més dreta de la pujada, ara continuo pel llom fins a situar-me al peu de l'última pala abans d'assolir el cim. Són 150 metres de desnivell que amb la bona neu es pugen sense cap problema, el vent fred a mesura que em vaig apropant al cim cada cop és més intens, al fons ja puc veure la creu del cim, només em queda que gaudir d'aquests últims metres fins a assolir el Puig del Pla Bernat (2436 mts.), és una muntanya molt agraïda, doncs arribes al cim amb els esquís als peus.
El dia és genial, no hi ha ni nu núvol, llàstima del vent. La vista també és espectacular amb la Vall de Galva davant meu. A punt d'iniciar el descens arriben una parella de Montcada i em donen les gràcies per haver obert tota la traça fins al cim. Un dia per tu i l'altre per mi els hi dic jo. A partir d'aquí inicio la baixada pel mateix lloc de la pujada i gaudint en alguns trams d'una neu pols meravellosa, a la solana s'encrosta una mica però molt poc, a l'obaga està genial, ja que la temperatura és freda. Aprofito més la baixada i no paro fins a la cota 2000, torno a posar pells i pujo els 130 metres per continuar fins a la part superior del teleesquí del Bosc Nègre on trec pells i finalitzo la baixada per pistes amb una neu boníssima.
Al arribar a l'aparcament em trobo amb la Marta i comprem el forfait (tot el dia val 15€, una ganga per gaudir de l'esquí), acabem la tarda gaudint d'unes pistes amb molt bona neu i sense massa gent.
Després els tres marxem a gaudir d'un bon dinar-berenar de picnic a la mateixa estació.


Desnivell: 930 mts.

Recorregut: 12,3 Km.

Horari: 4h 12m.





Amb la Irene i la Marta abans de la sortida.


Antigues traces pel mig del bosc.


A partir d'aquest punt terreny totalment verge, sense cap traça, al fons el Serrat del Clot de l'Egua (2351 mts.).


Mirant enrere, les meves traces.


Aquest punt (2130 mts.) separa el limit entre l'estació i el Pla de Escugots.


D'esquerra a dreta: Petit Peric, Puig Peric i Portella Gran.


Itinerari de pujada cap al Puig del Pla Bernat.


Franqueig descendent.


Ziga zagues de pujada, no he vist ningú en tot el dia. 


Al fons Serra de Madres.


Mirada enrere després d'haver fet la part més dreta de l'itinerari.


Última pala abans d'arribar al cim.


Puig del Pla Bernat (2436 mts.)


Al cim amb el Pic de Tribuna i el Roc Blanc darrera.


Des del mateix cim, a l'esquerra Serra de Madres i a la dreta el Canigó.


Panoràmica des del cim del Pla Bernat.


Baixada per La Vall de Galva.


Pic de la Tribuna (2499 mts.)


Bona neu de baixada.


Traces de baixada al Puig del Pla Bernat.


Neu de bona qualitat tot i que estava una mica encrostada a la solana.


Després de baixar del cim m'uneixo a la Marta que està fent pista.


Encara ens dona temps de fer unes quantes baixades.


Molt bona neu i molt poca gent a Puigvalador.


Gaudint d'un gran dia d'esquí.

1 comentari:

Teresa ha dit...

Quina enveja... sana ehhh.... ( bé, potser no tan sana.....)
Espero poder gaudir les properes setmanes i si pot ser junts, molt millor.

Fins aviat
TT