dissabte, 2 de maig del 2015

Gallinero (2728 mts.)





El temps torna a ser incert un cap de setmana més. Avui pujo al cim del Gallinero (2728 mts.) des de l'aparcament de l'Ampriu (1940 mts.).
Les pluges d'aquests últims dies han fet molt mal i a les cotes baixes s'ha fos molta neu. He de caminar 5 minuts abans de posar-me els esquís, ja no me'ls treure fins a arribar al cim.  Començo a pujar per la pista Las Codornices quan arribo a la cota 2350 giro a l'esquerra i segueixo la pista Canal del Gallinero que em deixarà  al final del telecadira del mateix nom que el cim. Durant molts anys va ser el més alt del Pirineu, només va ser superat pel que van obrir a l'estació de Boi-Taüll.
A partir d'aquí segueixo la canal que hi ha a la dreta del telecadira, hi ha algun pas estret però al final aconsegueixo arribar al cim amb els esquís als peus. Comença a ploure amb poca intensitat però la boira ha baixat força i la visibilitat és bastant dolenta. La neu és primavera de molt bona qualitat i a mesura que vaig baixant la visibilitat millora molt i fa que gaudeixi molt del descens.
Al arribar a l'aparcament torna a ploure lleument però avui ja no ens mullem més, demà ja veurem per que el temps segueix incert.


Desnivell:  845 mts.

Recorregut: 8,65 Km.

Horari: 2h, 50m. 





Amb la Irene al punt de sortida a l'Ampriu (1940 mts.)


La temporada d'esquí de muntanya toca a la seva fi a la zona d'Ampriu.


A mida que vaig pujant hi ha més neu a la zona.


Ja es veu el primer coll.


Al fons es pot veure el segon coll, en aquest punt giraré a la dreta.


A la dreta es pot veure el final del telecadira Gallinero, durant molts anys va ser el més alt del Pirineu.


El temps cada cop es tanca més i la boira comença a baixar.


Al arribar al cim comença a ploure.


Pic del Gallinero (2728 mts.)


La primera part de la baixada es presenta molt bé tot i la dolenta visibilitat.