diumenge, 1 de juny del 2014

Vinya nova- St. Jeroni-St. Joan- Vinya nova


Linea taronja: itineràri de pujada.  Linea Lila: itineràri de baixada.






Feia un temps que no venia per aquesta zona, la sorpresa avui ha estat que en arribar al restaurant Vinya Nova ja no es pot circular amb el cotxe. Aparquem aquí (440 mts.) i sortim direcció a Collbató.
Quan portem 750 mts. agafem la desviació a mà esquerra (en el sentit de la marxa) i comencem la pujada al Clot de la Mònica, és una pujada dura, ja que fins a arribar a la cruïlla que ve de Sant Joan a Sant Jeroni hi ha 3 kilòmetres i 600 metres de desnivell.
Després de passar pel Coll dels Pollegons (907 mts.) hi ha una petita baixada que va força bé per recuperar les cames. Finalment arribem a la cruïlla (1005 mts.) de Sant Joan, nosaltres ara agafem direcció a sant Jeroni. Aquest camí ja és molt més suau i ens permet córrer, després de passar al costat de l'ermita de Sant Jeroni ( 1149 mts.) enfilem primer el tram de formigó i després les escales fins a arribar al cim més alt de Montserrat, Sant Jeroni ( 1237 mts.), han estat des del cotxe 850 mts. de desnivell i hem trigat 1h 25m.
Bebem i mengem una barreta, enfilem el camí de baixada, la primera part és la mateixa i quan arribem a la cruïlla seguim direcció a Sant Joan, just a la sortida hi ha una rampa forta de formigó. Quan arribem a la part superior tenim una baixada directa fins a creuar-nos amb el camí vell de Collbató el qual seguim fins baix de tot, punt on tornem a agafar la pista, ara sentit el Bruc. En 1,5 Km. més, arribem al cotxe aparcat al restaurant Vinya Nova.
A veure si després d'aquestes dues setmanes de feina a casa ja podem sortir al Pirineu per començar a tancar la temporada d'esquí de muntanya 2013-2014.


Desnivell: 1050 mts.

Recorregut: 17,05 Km.

Horari: 3h 29m.






Primeres rampes dures del dia.


Després del mal temps d'ahir, avui el dia ha estat magnífic.


Des del camí de Sant Joan a Sant Jeroni l'última rampa és brutal.


Fins aquesta cruïlla son 600 mts. de desnivell des del cotxe.


Cavall Bernat, un dels principals cims de Montserrat.


Aquestes escales ens porten directa al cim de Sant Jeroni.


Bona vista cap al sud, fins i tot s'aprecia el Mar Mediterrani.


Últims graons abans d'arribar al cim.


Les antenes al Mirador del Moro.


Visió cap al nord al cim de Sant Jeroni (1237 mts.).


Cim més alt de Montserrat amb la regió de Ecos darrera nostre.


Una bandera, un país.

1 comentari:

Teresa ha dit...

Com de bé em van aquests entrenaments per als nous propòsits.