diumenge, 3 de febrer del 2013

Entrenament a Cambre d'Aze.



Després de tres caps de setmana de mal temps avui tot i no ser un dia magnífic decidim amb el Xavi provar sort. L'idea inicial es anar cap a Formigueres, aquesta passada nit ha nevat força i la carretera te un pam de neu. Al passar per davant de l'Espace Cambre d'Aze ens fixem que el vent no bufa massa fort, detall a tenir en compte. Al arribar a la cruïlla de Les Angles i Formigueres el torb bufa molt fort, ja que Les Angles està més a prop ens apropem a l'estació. Ens esperem una estona a l'aparcament inferior i al veure que la cosa no s'arregla decidim tornar cap a Cambre d'Aze. 
Sortim de l'aparcament ( 1640 mts. ) amb força fred ( -9º ) i comencem a pujar per la pista Petite Combe fins arribar a la part intermitja de l'estació ( 1939 mts.), aquí agafem un tram de la pista negra Petite Noire fins agafar una desviació a mà dreta, quan ens creuem  la pista Paul Ribeil pugem per ella. Arribem al telesqui de Font- Frède i des de aquest punt agafem la pista Rhodos que ens deixa a la part superior de l'estació ( 2400 mts.).
El vent ara bufa amb molta força i decidim que per avui ja n'hi ha prou. A la caseta superior del pister veiem que no hi ha ningú, l'aprofitem per treure pells, menjar i beure una mica.
Comencem la baixada per la pista Jacques Solère, la neu esta força bé però no estem acostumats a esquiar en pista i es nota que de passar tanta gent es formen unes banyeres que feia anys que no trobava. ( feia molt que no baixava per pista ). A partir de la part intermitja de l'estació la neu es magnífica  i gaudim d'un gran descens fins al cotxe. Esperem que el proper cap de setmana tinguem ja bon temps per gaudir d'unes bones esquiades.


Desnivell: 805 mts.

Recorregut: 8,15 Km.

Horari: 2h 50m.






El Xavi pujant pel lateral de la pista.


Arribant a la part intermitja ( 1939 mts.) de l'estació al sector St-Pierre.


Força neu caiguda durant la nit.


El Xavi amb els seus esquis seven summits de Dynafit.


A la part inferior es veu al poble de Saint-Pierre des Forcats.


El vent a la part superior bufa amb violència.


La Serra de Madres a la part de darrera i a l'esquerra.


En aquest punt ( 2400 mts.) comencem a baixar, la Serra del Cadí a l'esquerra, a la dreta Puigpedrós i Tossa Plana de Lles.


A punt d'iniciar el descens.

1 comentari:

TT ha dit...

I nosaltres esperant....... a les dues de la matinada feia un vent i una nevada que semblava que estàvem a Sibèria.
Com????? que a causa de la quantitat de gent hi havia banyeres?????
com es nota que fa temps que no esquieu en pista.Potser no em costarà tant practicar esquí de muntanya, com em pensava.
Nosaltres sense esquiar, podíeu haver avisat ,estàvem al costat.
També esperem poder sortir aquest cap de setmana.
Salut