dimecres, 11 d’agost del 2010

Mongolia 2ª part

3-8-2010

Al final a part del conductor també ens acompanyarà aquests dies una noia estudiant de turisme i que fara practiques d'angles amb nosaltres ja que el conductor no en sap gens.

Ahir a la tarda amb la Shure ( la persona mongola que ens fa les gestions del vehicle, etc.) ens deia que el conductor si que tenia nocions d'angles, quan li preguntem, quans anys tens ?, la cara d'ell era de no entendre res, aixis que donem la negociació per trencada, uns minuts després ens comenta que ens acompayara aquesta noia, que la veritat es que tampoc en sap massa.

Sortim d' Ulaan Baatar per la carretera Mongol Els, els primers quilometres estant asfaltats ( amb moltisims forats ) però després ja comença una pista de vegades millor, de vegades pitjor, això si amb una constant " la pols ".

A mitja tarda arribem a Kharkhorin ( Karakorum ) on anem a visitar el monastir budista Erdene Zuu Khid, al sortir esta caient una tormenta impressionant i decidim anar a dormir a Ger Camp Anar situat al mateix poble, en tota la nit no para de ploure i de fer vent.


4-8-2010

Al matí el dia continua igual i decidim canviar els plans, en lloc d'anar al nord on el temps s' intueix pitjor marxem cap a l'oest, parem a dinar a Arvaikheer aquest es el poble on va neixar la nostra acompanyant, sobre les 18 00 h. arribem a Bayankhongor després de fer uns 350 km. per aquestes pistes.


5-8-2010

Sortim de Bayankhongor i per la pista amb bastant mal estat entrem a la provincia del Western Gobi, aquí trobem una familia nomada que ens fa passar a dins del seu ger, ens conviden a menjar formatge amb te mongol.
Sont una gent molt acollidora però el temps es el temps i tenim que continuar la ruta, parem a dinar al mig de res, miris on miris només veus sorra.
A uns 40 km. de Altai ens aturem al costat de una parella suissa que amb dues motos russes estant travessant Mongolia, quedem per trobar-nos mes tard al ger on dormirem aquesta nit.
Sobre les 18 30h. arribem a Altai on dormirem molt bé en el més que recomenable Juulchin Altai ger camp.




Mitsubishi 4x4 amb el que fem la ruta

Tormenta de sorra
Poble de Karakorum
Monastir Budista Erdene Zuu


Karakorum
Accident a la pista


Familia nomada al seu ger
Les nostres traces
A l'interior del ger


Arribant al poble de Arvairkheer
Preparant el sopar a l'interior del ger
Ger mongol
Final del dia a Altai