dissabte, 3 d’octubre del 2009

Pic de Millieu , Grand Tapou i Punta Superior e Inferior Grand Tapou


Divendres a la nit i després de 6h. 15m. de conducció sense cap parada arribem al pàrquing del Barrage d' Ossoue ( 1834 mts.) , 9 km. al nord de la població francesa de Gavarnie. La nit és esplèndida i la lluna plena esta majestuosa.

Dissabte 3-10-2009

Surto del Barrage d' Ossoue a les 6h. 50m. del matí seguint el GR-10 direcció a la Cabane de Lourdes ( 1947 mts.).
300 mts abans d' arribar a la Cabane giro a la dreta (SE) i enfilo una forta pendent d' herba fins a situar-me al peu del Pic Rond ( 2345 mts.).
Aquest cim no es passa per l'esquerra com posa el mapa de l' Alpina, si no es franqueja per la seva banda dreta. ( mira mapa amb la meva correció).
Seguim les poques fites que anem trobant fins arribar al Llacs de Montferrat ( 2374 mts.). Aquí hi ha un altre tros força dret amb herba fins que al arribar a la cota 2595 mts. cambia el terreny i comença un llom de pedres grans que tens que anar pujant com pots.
Quan tens al Petit Pic de Tapou davant teu al fons, cota 2725 mts gires a la dreta per una canal inclinada de roca, que et porta a una mena de coll en el qual ja veus dos dels cims del dia.
Primer pujaré al Millieu, per tant agafo l' aresta en lloc de anar pel centre i després de tocar la primera neu de la temporada arribo al Pic de Millieu ( 3130 mts.) . Hi ha una vista increïble sobre el Vignemale i la cresta del Montferrat que ara fa 20 dies varem fer el Xavier Martí i jo.
Continuo sense cap dificultat fins al Grand Tapou ( 3150 mts.), a partir d' aqui les coses ja es compliquen una mica.
Baixo la canal amb roca molt descomposta fins a la bretxa (3002 mts.) al arribar ja em dono conte tal com havia llegit a la guia que es molt difícil pujar, així que torno a pujar pel mateix lloc uns metres fins que puc baixar paral·lel a la canal que baixa de la bretxa, la roca segueix molt descomposta. Puc veure una fita a l'altre vessant però per creuar em tins que possar els grampons, paso i ja estic a l' altre vessant.Aquí segueixo per unes petites terrasses franquejant amb petita pujada i amb roca una mica trencada. Agafo un esperó i deixant la bretxa a la dreta  arribo a la Punta Inferior de Tapou ( 3124 mts.).
Baixo d' aquesta agulla i em situo a la base de l' altre, amb uns pasos de II però sense cap problema arribo a la Punta Superior de Tapou ( 3132 mts.), aquesta agulla és més fàcil que l'anterior.
La tornada la realitzo pel mateix itinerari .Amb aquest ultim tresmil ja arribo a 166 tresmils sense repetició, ja "només" falten 46.

Horari: 7h. 49 m.
Desnivell: 1610 mts.




Vignemale desde el Barrage D' Ossoue ( 1834 mts.)
Marmota al GR-10 a prop de la Cabane de Lourdes ( 1947 mts.)
Pic de Millieu ( 3130 mts.) i Grand Tapou ( 3150 mts.)
Lacs de Montferrat ( 2374 mts.)
Pic du Millieu
Cara Nord del Taillon, El Casco, La Torre, Marboré


Arribant al cim , trepitjo la primera neu de la temporada
Pic du Millieu ( 3130 mts.)
Barrage d' Ossoue desde el cim, 1300 mts de desnivell per sota meu
Refuge de Bayssellance ( 2651 mts.)

La Marmolera del Montferrat i el Grand Vignemale al fons
Grand Tapou ( 3150 mts) amb el Montferrat darrera meu

1 comentari:

arnau ha dit...

com ha anat????

El Montferrat es una pared llissa????
ah, pero, deu ser una "vista plana" MOLT MACO¡¡¡
que tal el temps, ha fet bo?
jo he anat aquest matí a fer la primera pujada a la Sentiu (una mica més i crec que ves fet la marxa sensera, jajajaja).
Teresa